maisdoolhof

Maïsdoolhof Nederweert-Eind

IJsboerderij Gommers & Moerepetazie hebben de handen ineen geslagen en een uniek maïsdoolhof gerealiseerd. In het doolhof vind je niet alleen de mannen van Moerepetazie, maar ook muziekinstrumenten. Heb jij zin in een zoektocht naar instrumenten en wil je muziek maken? Kom dan snel naar hét Maïsdoolhof in Nederweert.

Het grootste doolhof labyrint van Nederland!

Urenlang zoekplezier in ruim 4,5 hectare, het maïsdoolhof in Nederweert is een droom voor groot en klein! In het Limburgse Nederweert Eind ligt een perfect onderhouden maïsveld van meer dan 7 voetbalvelden groot; de trots van eigenaar IJsboerderij Gommers.

Samen met Moerepetazie, kunnen kinderen ervaren dat maïs niet alleen heel veelzijdig, gezond en lekker is, maar vooral ook lol en muzikaal! Ze leren alles over maïs in een muzikale speurtocht en kunnen op de uitkijktoren ontdekken wat er allemaal te zien valt in het veld.  Als ze de weg uit het doolhof gevonden hebben, kunnen ze genieten van een bijzonder, home-made ijsje.

Maïs is een graansoort, maar wordt vaak gegeten als groente. Oorspronkelijk komt de veelzijdige plant uit Midden-Amerika, waar het al 3000 jaar wordt gegeten. Vooral in Mexico vormt maïs de basis van diverse gerechten. Dankzij Columbus kunnen wij ook in Europa genieten van de gezonde aspecten van maïs. Het bevat veel voedingsvezels, zo’n 3 gram (12% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid). Maïs ondersteunt een gezonde bloedsuikerspiegel, mede door de aanwezigheid van vitamine B en eiwitten. Door de van nature zoete smaak is maïs ook heel geliefd bij kinderen.

Origineel uitje

Deze zomer iets leuks en origineels doen met de kinderen? Het maïsdoolhof in Nederweert staat garant voor urenlang zoekplezier. Kijk voor meer info en openingstijden bij onze bezoekers informatie.

U BENT NIEUWSGIERIG GEWORDEN?

Wij nodigen u graag uit voor een bezoekje aan ons maïsdoolhof en onze ijsboerderij!

Genieten & Ontspannen

Op onze ijsboerderij kunt u een plekje vinden op ons terras en mocht het weer net iets minder zijn dan hebben wij binnen ook een plekje voor u! Genietend van een handijsje of ijscoupe kunnen uw kinderen ravotten.

Bekijk hierlangs ook de 2 wandelroutes die voorbij onze ijsboerderij komen.

Bekijk deze mooie route eens, op route.nl vind je nog meer fietsroutes en wandelroutes in Nederland, België en Duitsland

Bekijk deze mooie route eens, op route.nl vind je nog meer fietsroutes en wandelroutes in Nederland, België en Duitsland